Všichni se dneska rozběhli slavit konec roku. Já se ale rozhodla vzít tentokrát oslavy trochu jinak. Odmítla jsem pozvání na bujaré veselí a nachystala jsem si osamocenou zábavu doma. Knihy, filmy, láhev vína a samo sebou něco na zub. Něco, u čeho se mi to víno dobře pije. Třeba tenhle zapečený hermelín s rajčátky. 🙂
Co je potřeba:
- hermelín
- cherry rajčátka
- sůl, pepř
- olivový olej
- bylinkové grilovací koření
- tymián a rozmarýn
Co s tím:
Na pečící papír položím hermelín a rajčátka a potřu je olivovým olejem. Osolím, opepřím a hermelín posypu grilovacím kořením a nasekanými bylinkami. Nejlepší je si na pekáčku vše smíchat s olejem a pak je v tom hezky obalit.
Nechám zapékat v troubě dokud není hermelín nafouklý. To už má vypečenou kůrku, je hotový. Rajčátka během pečení změknou a popraskají. Než se do sýra dám, poliju ho tím, co zůstalo na pečícím papíře – směs olivového oleje, bylinek a rajčatové šťávy.
Normálně hermelíny nebaštím, ale když to zapečete s těmi správnými ingrediencemi, tak dokonce i já, nesýrová holka, jsem ochotná ho blaženě vychutnat. 🙂
P.S. Baštěte ho s rozpečenou bagetkou, horkou a křupavou. Můžete s ní nabírat tekutý sýr i vysát všechnu rajčatovou šťávu. 🙂
to vypada dobre:)
Taky občas zapékáme hermelín, a nebo rajčata naplněná tím – co je po ruce (sýr, žampiony, pórek). 🙂
Hermelín jsem nikdy neměl rád, ta chuť mi prostě nesedla. A teď, když jsem se navíc nedávno rozhodl stát veganem tak je o důvod víc proč hermelín nejíst. Ale na fotce to vypadá fakt dobře, to musím uznat. 😉
Tak ta druhá fotka se sýrovou lavinou mě přesvědčila. Dnes sice večeřet doma nebudu, ale při nejbližší příležitosti udělám 🙂
Ty vážně děláš chutě. Hermelín mám ráda i v nezapečeném i zapečeném stavu, akorát že nemám rajčata ani ostatní ingredience. Ale neva, beru to jako skvělou inspiraci!
Dobrá inspirace. Já taky nijak neslavím, jen jsem si zapálil krb a otevřel jsem si láhev dobrého vína. Hermelín mám rád v jakékoli podobě, jeden mám zrovna v lednici, tak třeba tvůj recept vyzkouším :-).
Mňamííí to vypadá naprosto dokonale. Doslova jsem teď dostala chuť dát si sýrek. Asi budu zítra experimentovat 🙂
Hmm, to vyzerá tak úžasne! A pritom to nie je ani príliš zložité, čo je na tom to najlepšie 🙂 Určite to niekedy skúsim 🙂
Aaaach to je zas podívaná! Kvůli týhle mňamce bych i klidně obětovala pořádnou flákotu masa na grilu! 🙂
Tak jednoduché a určitě dobré, to bych mohla někdy vyzkoušet. Díky za jednoduchý tip a určitě výborný!
bože jak já miluju opečený, nebo dokonce grilovaný, hermelín 🙂 jen máloco se téhle baště vyrovná a zítra jdu pro něj a udělám si ho 🙂
ach, ta poslední fotka! nutně teď potřebuju někde sehnat hermelín! já tedy nedělám na pečícím papíře ale v alobalu a případně par trošku naříznout a "dogrilovat". A nejlepší je stejně na ohni a ne v troubě 🙂 Jako koření m inejvíc chutná to k tomu určené od Pepy na gril 🙂
To vypadá naprosto dokonale!
Silvestra jsem trávila podobně, akorát jsem místo této mňamky zobala chlebíčky. Ale tohle vypadá fakt lákavě, zkusím to taky
Mňam :O :O
Hermelín mám strašně ráda i za studena a tohle vypadá delikátně. Díky za tip. 🙂
ježiši!!! tou fotkou si mi úplně připomněla, jak o prázdninách a přes léto taťka na chatě vždycky ugriluje hermelín nebo nějaký klobásky. to úplně zbožňuju, je to vynikající 😉 už aby ta zima skončila…. 😀 😀