Je to neuvěřitelná rychlovka, na kterou máme ve spíži stále v záloze plechovku rajčat a tuňáka. Jakmile není čas nebo vůle něco vymýšlet a potřebujeme rychlý oběd nebo véču, tohle je záchrana v podobě teplého a skvělého jídla z několika málo surovin.
Co je potřeba
- plechovka krájených rajčat
- plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- cibule
- 2-3 stroužky česneku
- těstoviny
- pepř, sůl, oblíbené bylinky
- olivový olej
Jak na to
Jako první dám do vroucí osolené vody vařit těstoviny. Pak se hned vrhnu na omáčku.
Cibuli nakrájím na jemno a na olivovém oleji nechám péct. Mezitím si nakrájím na drobné kostičky česnek a když už je cibulka měkká, přidám ho k ní na pánev. Míchám asi minutku a přiliju plechovku krájených rajčat. Ochutím solí, pepřem, přidám bylinky (tymián, oregano, co máte rádi).
Nechám chvilku probublat a úplně nakonec přidám tuňáka, ze kterého jsem předtím trochu slila šťávu. Nechám ho jen mírně prohřát.
Hotové těstoviny sliju, pokapu olivovým olejem, prohodím a dávám na talíř. Na to horkou rajčatovou směs s tuňákem a pokud mám, tak přidám něco čerstvého a zeleného na vrch (většinou mám v mrazáku alespoň pokrájené a ve skleničkách zamražené bylinky nebo petrželku – vřele doporučuji ☺️). Na závěr celé zakápnu dobrým olivovým olejem a je to. Strašně rychlé, strašně dobré, strašně jednoduché. 🍝👌🏼