Základem jsou vrstvy tak dobré a lákavé, že jejich spojení vám zamotá hlavu. Zapomeňte na Meka, na tohle chudák nemá. Tohle je skutečná svačina nazývaná HAM burger! 🙂
Co je potřeba:
- 8 hamburgerových žemlí
- 500 gramů hovězího masa
- jarní cibulka
- plátkový cheddar
- plátky rajčat
- plátky salátové okurky
- plátky papriky
- listy ledového salátu
- majonéza a tatarka
- hořčice
- kečup
- česnek
- čerstvé bylinky podle chuti a možností (oregano, tymián)
Co s tím:
Fantazii se meze nekladou. Každý podle svého.
Maso nameleme, přidáme do něj trochu hořčice, nadrobno nakrájenou jarní cibulku, dochutíme pepřem a solí, přidáme nasekané bylinky. Směs důkladně promícháme a vytvarujeme tenké placičky, které osmahneme.
Prokrojené žemle vložíme do předehřáté trouby a rozehřejeme je na pár minut tak, aby vnitřek byl měkký a hrany křupavé.
Umícháme si dresing podle vlastních chutí. Já vezmu trochu nadrobno pokrájené jarní cibulky, smíchám ji s hořčicí, majonézou, tatarkou a prolisovaným česnekem. Přidám nasekané bylinky a promíchám do dokonalosti. Výborná je ale také varianta dipu jen z hořčice a medu. 👌🏼
Horké žemle plníme připravenými surovinami – zeleninou, masem, sýrem, přidáme dresing a kečup. Rozhodně se neomezujte ve svých vlastních představách a pokud si chcete dovnitř přidat grilované houby nebo slaninu či okurku, rozhodně to udělejte! Naplněné žemle přiklopte a připravte si k ruce ubrousek.
Jíme jako vagabundi venku v trávě se špinavou pusou a upatlanými prsty, jak se to sluší na opravdu dobré jídlo. 🙂
Bulky – Housky na hamburger:
Od nějaké doby už housky nekupuji, ale peču si vlastní. Dělám je ze stejného těsta jako housky, ale místo zaplétání udělám bochánky. Pokud nemám doma sezamová semínka, tak sypu mákem. 🙂
Celý recept na ně najdete tady: Recept na hamburger bulky >>>
Ahoj … Ako vidím rozbiehaš nový blog 🙂 Držím ti palce , je krásny …
Ještě v tom neumím moc chodit, tak tohle mě moc těší. Děkuju 🙂