Poslední záchvěvy podzimu schované v koláči. Tvaroh na sušenkové krustě, ve kterém se topí měkká jablíčka potažená skořicovým karamelem. Ještě kousnout a vychutnat, šup, než přijde zima. 🙂
Co je potřeba:
- balíček Bebe sušenek
- asi 150 g měkkého másla
- mletá skořice
- měkký tvaroh (250 g)
- 2 vejce
- 2 velké lžíce cukru
- trošku mléka
- očištěná jablka nakrájená na větší kousky (budou fungovat u hrušky a jiné ovoce)
- skořicový cukr
Jak to umíchat, aby to bylo dobré:
Celý balíček sušenek rozdrtíme v mixéru, smícháme s trochou skořice a po kouskách přidáváme změklé máslo. Hněteme a postupně přidáváme tolik másla, aby byla hmota dodatečně tvarovatelná – tedy držela upěchovaná ve formě vymazané máslem.
Tvaroh vymícháme s vejci, cukrem a mlékem a nalijeme ho na upěchované sušenky. Jablka do něj vyskládáme a důkladně je zasypeme po celém povrchu skořicovým cukrem.
Peču hodinu nebo dokud není tvaroh vypečený. Cukr se rozpustí a zkaramelizuje, tak ho nechte důkladně zazlatavět. Ještě horký se bude zdát moc měkký, ale po vystydnutí už se krájí normálně a drží krásně tvar.
Tak pečte koláče… honem, ještě než přijde sezóna cukroví… 🙂
Summary
Recipe Name
Jablečná koláč s tvarohem - recept koláč se sušenkovou krustou
Author Name
Teeda
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
2 Review(s) Based on
To chci!
Ty jsi básník! Slintám při pouhém čtení postupu. 😀
Asi vím, co upeču na víkend 😀
Jejda, to je zase dobrota! Ty jsi ale moc šikovná, za to tě chválím! Když jsem začala číst recept, už už jsem chtěla namítat, že v poslední době jsou ty Be-be sušenky moc tvrdé, ale hned jsem byla vlastně uzemněna tím, že je všechno jinak. A dobré, fakt!
Tohle musím mít!!!!
[1]: Někdy se stav, napeču. 😀
Sušenky, tvaroh… to mi připomíná cheesecake♥. Na podzim máme vždycky jablek hromady a točíme tu spoustu receptů na jablečné buchty a koláče, které máme posbírané od babiček, tetiček a tak. 🙂
Tohle vypadá fakt luxusně!
Juuu, ten musí chutnat skvěle! A i vypadá skvěle 🙂
Původně jsem si podle fotky myslela, že to není tvaroh, ale puding (taky to nezní špatně).
[6]: Děkuju 🙂