Když jsem byla malá, tak jí babička dělala do malých plastových krabiček a kelímků od jogurtu. Dostali jsme jí s sebou ven a na zahradě se sestřenkou seděly a lžičkou odsekávaly zmrzlou na kost. Po chvíli povolila a začala se v kelímku protáčet a člověk honem lžičkou drbal měkčí část. I když tu babička už není, kousek dětství si můžete vrátit do začínajícího léta i jako dospěláci.
Co budete potřebovat:
- jahody (tolik, kolik chcete dřeně mít 😉)
- cukr (neodměřuje se přesně, jahody dochucujete podle toho, jak vám chutná)
- nádobky na dřeň (kelímky, skleničky, nanuková tvořítka)
Jak na to:
Jahody odstopkujte a umyjte. Dejte je do mixéru a přidejte trochu cukru podle chuti. Pokud vám stačí jahody sladké jak jsou, tak nemusíte přidávat vůbec nic. Pokud chcete experimentovat, můžete zkusit přidat třeba čerstvou mátu nebo meduňku. Tohle celé rozmixujte do hladka, a pak nalijte do nádobek. U skleněných nádob musíte nechat dost místa, aby při zmrznutí nepraskly. Takhle dejte do mrazáku a za pár hodin je potěšení hotové.