U nás se dělají klasické kynuté lívance s droždím. Nikdy to nebylo jinak. Jenže. Dneska ráno jsem vstala a moje chutě byly nesnesitelně dotěrné. Doma ani kousek droždí a přece taková chuť na lívance. A tak jsem začala hledat recept na lívance s kypřícím práškem a doufala, že budou stejně dobré jako rychlé. Nakonec jsem si stvořila recept, který vychází z kombinace tří podobných internetových a dvou z tištěné kuchařky. Upravila jsem si poměry, ubrala či přidala ingredience a moje labužnická snídaně byla na světě. Mohu se zaručit, že neodoláte. 🙂
Co je potřeba:
(asi tři lívance)
– 3 lžíce rozpuštěného másla (někdo dává olej)
– 150 ml mléka
– 1 vejce
– 100 g hladké mouky
– lžíce cukru
– pár špetek soli
– dvě lžičky kypřícího prášku
– máslo na opečení
– šlehačka/smetana ke šlehání
– borůvky
– moučkový cukr
Jak to umíchat, aby to bylo dobré:
Ušleháme máslo, mléko a vejce, přisypeme mouku, sůl, cukr a prášek do pečiva. Důkladně prošleháme metličkou a necháme chvilku stát.
Na pánvi si rozehřeju máslo a zvolna opékám z jedné a pak z druhé strany do zlatova.
Ještě na teplé navrstvím ušlehanou šlehačku, borůvky a popráším cukrem.
Hmm… jen já, moje borůvková snídaně a ledové kakao. Nejde nemilovat léto! 🙂
Mňam vypadá to moc dobře lívance jsem nejedla jen palačinky 😀 navíc nevím, kde bych teď sehnala borůvky krom trhu, tak je to celkem drahý
Týý jo! 🙂 lívance bez droždí… To by pro mě znamenalo třeba i o 2 hodiny práce míň… to je dost revoluční! To musím zkusit 🙂
[1]: Tak já je mám od známe, ručně nasbírané.. koupit bych je asi nešla.. 🙂
Vypadá to naprosto luxusně a ty fotky jsou dokonalé, mám na to ještě větší chuť 🙂 Šikulka 🙂
a teď jsem na ně dostala strašlivě šíleně neutuchající chuť 😀 sakra 😀 tuším, že zítřejší snídaně je jasná 😀
Vypadá to tak chutně, že bych se teď hned nejradši do toho zakousla. 🙂
[4]: Chutnalo to stejně jako to vypadalo. Teď když na to koukám, hned bych to zopakovala, ale už nemám borůvky, tak mám smolíka.. 🙂
ňami ňami… děláš mi chutě 🙂 lívance jsem už nedělala x let, takže se do nich určitě brzy pustím 🙂