Víkendový oběd u tety Ivanky byl velkou inspirací. Vždycky jsem polévku z červené čočky dělala jen z vývaru a červené čočky, ale její byla mnohem lepší. Poradila mi přidat rajčata a měla pravdu. Výborná! Už nikdy jinak. 🙂
Co je potřeba
- plechovka krájených rajčat
- menší hrnek červené čočky
- 1 litr vývaru
- stroužek česneku
- cibule
- mrkev
- sůl & pepř
Jak na to
Nakrájejte si cibuli nadrobno, mrkev na malé kostičky a na olivovém oleji osmahněte obojí do měkka.
Přidejte prolisovaný česnek, promíchejte a zalijte rajčaty a vývarem.
Do vroucí směsi přidejte hrnek červené čočky, osolte a nechte vařit dokud čočka není akorát měkká. Čočku nemusíte namáčet předem ani ji vařit stranou, červená čočka narozdíl od ostatních nenadýmá.
Ochutnejte a případně dokořeňte (sůl/pepř).
⭐️ Něco navíc: Na pohled vypadá v misce krásně se zelenou bylinkou. Chuťově funguje petržel, koriandr, bazalka nebo troška tymiánu. Pro zajímavější chuť je výborné strouhnout na polévku maličko parmezánu.