Pojďme si udělat malé putování za švestkovou vůní, v jehož cíli na nás bude čekat šťavnatý podzimní koláč plný křupavých mandliček. Hmm.. a pak že nemáte rádi podzim. 🙂
Co je potřeba na těsto:
– zakysaná smetana
– 2 vejce
– 50 g rozpuštěného másla
– 80 g cukru
– vanilkový cukr
– 180 g polohrubé mouky
– kypřící prášek do pečiva
– švestky
Jak to umíchat, aby to bylo dobré:
Smícháme všechny mokré suroviny, a pak přisypeme ty suché. Důkladně promícháme a rozetřeme na plech s pečícím papírem.
Celý povrch poklademe umytými vypeckovanými švestkami.
Co je potřeba na drobenku:
– 80 g polohrubé mouky
– 50 g moučkového cukru
– 50 g másla
– plátky mandlí
Co dál:
Drobenku uhněteme prsty a pak na celý koláč rozdrobíme.
Než šoupneme do vyhřáté trouby, tak ještě posypeme plátky mandliček.
Pečeme na 180 – 200◦C, asi 30 – 40 minut.
Přeji tu nejšvestkovatější chuť ze všech podzimních nejšvestkovatějších chutí. 🙂
To může být dobré, uplně jsem na něco dostala chut:D:)
Vypadá úžasně! 🙂 Že bych z mrazáku vyndala zbylé letošní slívy a pustila se do toho? 😀
Ách, teraz sa mi tak zbiehajú slinky! 🙂
My už švestkovou sezónu máme za sebou, ale taky jsme doma pekli jako o závod :D. Nejvíc kynutý, ten je nejlepší za tepla♥. Ale není ani nad drobenkový. Ty mandle v tom musí být luxusní :))).
Tohle mi nedělej, sliním jak pavlovovský pes! A co s tím, ve vlaku?! 🙂
🙂 My děláváme rozpeky – švestky s mákem. Moc je nemusím. Švestky já ráda syrové a to ještě jen tak symbolicky :). Pro mě podzim znamená jablka.
[2]: Na mlsné chutě není lepší recept, než je uspojojit. 🙂
No to vypadá přímo lákavě. Švestkové koláče či táče zbožňuji a celkově švestky také.