Závan dětství, školních jídelen a kupodivu celkem jednoduché jídlo. Krém se dá trochu ošidit nebo si s ním vyhrát, ale čerstvé nadýchané buchtičky netrumfne nic. Kynuté dukátové buchtičky (Uvedené množství je pro takové 4 menší porce, pokud chcete zaplnit celý plech, vynásobte vše 2x) 250 g polohrubé mouky 50 g cukru 40 g másla (rozpusťte…
Štítek: Recepty bez masa
Pečená mrkev 🥕
Nejjednodušší příloha na světě. Téměř bezpracná a přitom barevná, žravá a snadno obměnitelná. To je pečená mrkvička. Vzniklo to nenápadně. Pravidelně nakupujeme mrkev a máme velké oči. Mrkev postupně začne být smutná, gumová, tmavnout… Nejdříve jsem zkoušela zachránit tak, že když se k ní nikdo neměl a hrozilo, že zahyne, prostě jsem ji očistila, dala…
Černá čočka jako příloha nebo salát
Momentálně super oblíbený jídlo. Chtěla jsem udělat černou čočku k rybě, ale nechtěla jsem jí samotnou, takže jsem dumala co tomu dát, aby to bylo barevné a šťavnaté. A najednou jíme čočku k rybě, kuřeti, ke špízům při grilování, samotnou jako salát… zkrátka dokola. Nová oblíbenost.♥️ Co je potřeba černá čočka (cca polovina balení) 1 cibule…
Jednoduchá čočka na kyselo
Nový rok často začínáme tradicí – obědem z čočky. Čočka připomíná malé penízky, tak možná proto se traduje, že když 1. ledna sníme čočku, budou se nás po celý rok držet peníze. Co je ale podstatné, klasická čočka, která se u nás jí stále ještě asi nejčastěji, je čočka na kyselo a je výborná. Je…
Základní italské rizoto s parmezánem
U nás doma se rizoto dělalo vždycky po česku, tedy rýže, smíchaná se spoustou další věcí. Taková ta sypká klasika. Potřeba je říci, že já nezavrhuji ani jednu z variant, což ani nejde, protože každé je úplně jiné jídlo. Pokud jste nikdy tu italskou verzi nezkusili, doporučuji to. Je to snadná věc, kterou dělám, když…