V létě a na podzim si ho užijete s hříbky, které si nasbíráte na chalupě, po zbytek roku můžete použít pro změnu žampiony, se kterými je rizoto také výborné. Základ je stejný jako u klasického italského rizota: Co je potřeba: Jak na to: Cibulku si nakrájejte na jemno a zpěňte ji na másle s kapkou…
Štítek: rýže
Základní italské rizoto s parmezánem
U nás doma se rizoto dělalo vždycky po česku, tedy rýže, smíchaná se spoustou další věcí. Taková ta sypká klasika. Potřeba je říci, že já nezavrhuji ani jednu z variant, což ani nejde, protože každé je úplně jiné jídlo. Pokud jste nikdy tu italskou verzi nezkusili, doporučuji to. Je to snadná věc, kterou dělám, když…
Cuketové rizoto
Zeleninové, husté, ostré, bylinkové, sladké a barevné. Podzim si žádá dýňové polévky, masité bašty a chutě, které zahřejí a barevně prozáří zašedlé mokré dny. A já dostala cuketu! A ranec paprik. Tak co jiného udělat, než pořádnou mísu zeleninového rizota. Co je potřeba: cuketa, papriky, rajčata (co máte rádi) sůl, pepř kurkuma, chilli tymián česnek…