Horká, křupavá, bylinková, máslová, sladká, slaná, s pikantní jiskrou, šťavnatá. Zapomněla jsem na něco? Jo, jasně. Je to ta nejobyčejnější věc na světě a je obrovsky dobrá!
Z čeho to dělám:
– bagetky, když nejsou po ruce, vystačím si s rohlíky
– rajčata
– paprika
– salátová okurka
– listy ledového salátu
– cibule
– pórek
– debrecínka
– sýr
– máslo
– olivový olej
– tymián, oregano
– sladká chilli omáčka
Jak to obložím a zapeču:
Rozříznu si pečivo, dovnitř nakladu máslo, posypu tymiánem, oreganem a zpátky přiklopím. Položím na plech na pečící papír. Nakrájím si rajčata, okurku a papriku na plátky a také nakladu na plech. Vše to pokapu olivovým olejem, osolím, opepřím a posypu bylinkami. Šoupnu celé do rozehřáté trouby asi na 5 minut. Minutku před vytažením na pečící papír položím ještě sýr.
Mezi tím si na pánvičce osmahnu plátky debrecínky do zlatova, shrnu na stranu a osmahnu trochu nakrájeného pórku. Když je změklý, odhrnu také stranou a osmahnu si cibulové kroužky do hněda a měkka.
Do horkých křupavých bagetek vše navrstvím – listy salátu, rajčata, okurku, papriku, osmahlou debrecínku, sýr, posypu pórkem a nakonec pokladu cibulovými kroužky ve velké vrstvě. Než přiklopím, tak pokapu tence sladkou chilli omáčkou.
Dlabu ještě horké a olizuji prstíky, aby nepřišla ani kapka šťávy nazmar. 🙂
Tak ovšem toto vypadá luxusně. A příprava zní opravdu jednoduše, takže příště, až se u nás sejdou tyhle ingredience, určitě vyzkouším :)) Škoda, že bagetky, nebo rohlíky skoro nekupujem :-/
[1]: V tom případě – není nad domácí, hm? 🙂 a nebo udělat výjimku.. chuťové kornouty budou plesat a děkovat. .)
[2]: Myslela jsem, že upeču všechno, ale na pečivo (mimo chleba a chlebových placiček se sýrem) si netroufnu, radši kopím, protože ty obrázky… No prostě poslintanej počítač, že jo? 😀
teda ty si dáváš 🙂 vypadá i zní to moc dobře 🙂
takovéhle domácí mňamky jsou nejlepší. Člověk si do nich může dát, co sám chce, jak chce a stojí to celé o půlku míň, než kdyby si ji koupil v obchodě. A to ani nemluvím o tom, že ty domácí jsou mnohem lepší a zdravější. My si takhle dělali doma domácí hamburgr i podobnou bagetku a je to super. Člověk se olizuje až za ušima. Tvůj postup ale taky někdy vyzkouším, vypadá to bezvadně 🙂
[5]: Přesně. Navíc doma mám pocit, že si to víc užiju, když to nedlabu na ulici s myšlenkama, co v tom asi může být. 😀 A hamburgříky dělám doma taky… taky je tu mám http://schamte.blog.cz/1302/hamburger a nedám na ně dopustit. 🙂
Přesně podle mého gusta, mnam! 🙂